Henrik Jørgensen

Folketingskandidat i Brønderslev kredsen

Historien om Henrik

13. juni 2017


Jeg holder af musik fra rå rock til bevægende opera. Jeg har stor interesse for kunst og kultur. Dyrker motion, golf og holder af en god ferie. Verdens udvikling, det nære samfund og menneskets ligeværd ligger mig meget på sinde. Jeg er religiøs på en søgende måde og tror på det gode i mennesker. Jeg tror på at det vi mennesker har skabt også kan ændres af os mennesker og derfor kan det meste lade sig gøre – hvis vi vil og er enige om det. 

Jeg er født i 1956  og opvokset i Hjørring hos mine bedsteforældre. Jeg er gift med  Gitte siden 1979. Vi har fire døtre Christina, Louise, Anne og Lotte og fire børnebørn. 

Jeg er udlært i Søren Holm Isenkram i Hjørring og har slået mine folder i 13 år i forskellige jobs i Dansk Supermarked, herunder etablering af flere Bilka varehuse i Slagelse og Næstved. 

 

Turen gik til FDB som direktør, og næsten ti gode år, der blev afsluttet med dannelsen af COOP Norden, der er en fusion af de kooperatives forretningsenheder i Danmark, Norge og Sverige. 

Her jeg lærte det politiske håndværk. Flere hundrede selvstændige brugsforeninger, butiksbestyrelse, repræsentantskaber og hovedbestyrelser i Danmark, Norge og Sverige skulle se den samme ide og vision og stemme ja til at danne COOP Norden. Det gjorde de. 

Det var også i FDB perioden jeg arbejdede i Fakta som direktør, hvor vi fandt på sloganet ” Det tager kun 5 minutter – men vi vil så gerne have du bliver lidt længere” og ”Har du talt med din fakta medarbejder i dag” . Motiverede medarbejdere er den vigtigste forudsætning for en organisations succes. 

Derefter gik turen til IC Companys, en dansk succes inden for mode med mange kendte mærker, bl.a. Inwear, Peak Performance, Tiger of Sweden samt mange flere. Den gang med butikker i hele verden fra Canada i vest til Polen i øst. Mange forskellige kulturer at forene om et fælles mål. 

I 2003 gik turen hjem til Hjørring. Det havde vi talt om i flere år, at vi ville og nu kom muligheden, da jeg fik tilbudt et job i DTF travel.  Jeg blev senere medejer af virksomheden som vi solgte til Stena Line i januar 2011.  

Jeg har siddet i Byrådet siden 2014 som Gruppeformand og 2. Viceborgmester, samt medlem af Økonomiudvalget, Hirtshals Havns bestyrelse, Hjørring Vandselskabs bestyrelse, Hjørring Erhvervscenters  bestyrelse, Hjørring Kunstmuseums bestyrelse og Formand for Vendsyssel Teater. 

Jeg sidder i forskellige virksomhedsbestyrelser. Jeg er selvstændig forretningsmand og investerer i virksomheder og ejendomme.